Unii te vor urî din cauza iubirii pe care alții ți-o poartă

Nu-i nevoie să greșești în fața cuiva ca să îl întorci împotriva ta. Nu-i nevoie de niciun pas greșit din partea ta. E suficient să fii iubit.

Dacă primești ceea ce ei visează să primească, dar nu reușesc să îl obțină – devii o pată pe harta lor de vânătoare de comori. Te transformi într-o țintă pe care simt nevoia să o elimine. Și te trezești într-un joc subtil în care toată lumea poartă măști sub formă de chip amabil, dar care, abia așteaptă să faci o mutare sucită. Dar tu nu o faci. Pentru că nu ești obligat să joci. Nu jocul lor. Nu după regulile lor.

Nu ai nevoie de niciun joc, deoarece ai ceva mult mai valoros de atât; ceva ce nu are concurență și nu merită să fie riscat. Ține de tine să protejezi ceea ce ai construit. Toate valorile pe care le-ai dobândit din situațiile dificile în care viața te-a târât sunt responsabilitatea ta. Implică răbdare și multă forță interioară să nu reacționezi la astfel de provocări. Însă doar așa vei putea proteja ceea ce ai mai de preț.

De multe ori nu trebuie să ceri, trebuie doar să știi să accepți. Probabil nici iubire nu ai cerut, dar ai fost pregătit să primești. Și e posibil să nu fi făcut nimic, dar să fi făcut multe cu asta.

Când știi cine ești și cine vrei să devii, tu alegi în ce lume vrei să trăiești. Iar tu ai decis de mult că în lumea ta nu e loc de lumini confuze. Neclaritatea dispare în timp ce tu lucrezi cu tine și îți rafinezi gândurile, cuvintele și totodată, acțiunile. Iubirea pe care o simți și de care te bucuri, este iubirea pe care ai atras-o fiind ceea ce ești. Unii se vor bucura împreună cu tine, iar alții te vor urî pur și simplu, fără motiv, pentru că și deoarece.

Când viața ta e plină de iubire și inima de bunătate, nu există nicio dorință de dispută, niciun strop de răzbunare. Când mintea ta se află în liniște, nu îți permiți să o agiți. Nici nu merită să fie tulburată din motive neînsemnate. Singurul lucru care contează cu adevărat, este liniștea ta – și nu doar a ta. Iar dacă tu accepți să te duelezi cu niște oameni care doresc să te vadă înfrânt, nu vei mai avea timp pentru aceia care ar da orice ca să te vadă învingând. Ți-ai pierde energia în mod dezamăgitor. Atenția ta are o altfel de putere, când este îndreptată spre lucruri nobile. 

În timp ce alții urlă și se laudă cu lucruri pământești, tu bucură-te în tăcere de darurile cerești.

Canalizează-ți energia și depune efort acolo unde vezi că pământul dă roade. Îngrijește grădina la care ai muncit atât de mult și nu lăsa florile ei să se ofilească. Presară pulbere de iubire peste casa ta și ai grijă de oamenii care îi mențin lumina aprinsă.

Nu lăsa emoțiile necurate, precum ura altora să ajungă să-ți păteze inima. Iubirea este un sentiment sacru, înțeles de prea puțini, adorat de cei divini și atacat de cretini.  

Lasă un comentariu