Bârfa, otravă în relațiile interumane

De obicei bârfa este negativă. Și, de obicei, oamenii încearcă să scape de lucrurile negative din viața lor.. atunci de ce ai accepta o persoană care îți înfundă urechile cu negativism, cu critică și cu vorbe rele la adresa altcuiva? Dacă în prezența ta vorbește despre cineva absent, oare, în lipsa ta despre cine va vorbi? Cu siguranță nu despre el însuși, căci e mai ușor să pună în lumină greșelile altcuiva, decât să le recunoască pe ale sale. Dezonorarea altei persoane nu duce la onorarea numelui tău. Singurul lucru pe care-l poate face este să demonstreze că te ascunzi după defectele altcuiva și nu ai niciun respect față de omul respectiv.

Reclame

Mintea separă, inima unește

Tot ce este rar, este căutat. Iar oamenii rămân nefericiți, deoarece nu știu că acea iubire intensă și sinceră la care visează nu se caută, ci se construiește. Este nevoie de doi oameni răbdători care să își dorească un viitor armonios împreună, a căror visuri se intersectează și se continuă pe un singur drum. Sentimentul de iubire nu este de ajuns pentru a menține relația stabilă. Sentimentul de iubire este doar motivul pentru care îți lași principiile, mândria, orgoliul și egoismul în spate și accepți mici-mari schimbări în viața ta, pentru binele relației. Din iubire se nasc sacrificii. Mintea trebuie înlăturată pentru a face loc inimii să aleagă după forța intuiției.

Dacă vrei să îți faci dușmani, atunci schimbă ceva.

Înainte să pornești la drum, este necesar să știi că nu orice schimbare garantează succes, însă în lipsa schimbării nu are cum să apară vreun progres. Oferă-ți timp. Ai răbdare. Toate lucrurile sunt dificile înainte să devină ușoare. Multiplică-ți potențialul amintindu-ți de victoriile anterioare; câștigurile alimentează încrederea în potențialul tău și îți conferă un avânt emoțional pentru implementarea schimbării.

DIFERENȚA? Metoda, nu scopul

Ca-n orice joc, scopul tău ar fi acela de a câștiga, nu-i așa? La fel își doresc și ceilalti jucători, astfel ce anume vă diferențiază? Scopul? Nu. Pașii pe care îi urmați, cu alte cuvinte, metoda pe care o folosiți pentru a deveni victorioși. Acest lucru se aplică și în viață. Am spune că oamenii sunt identici, deoarece cu toții își doresc aceleași lucruri. Fiecare om aspiră la fericire, visează la succes, are nevoie de sănătate, de siguranță și de cineva care să îl înțeleagă, să îi ofere iubire. Cu toate acestea, nu toți reușesc să găsească ceea ce caută. Nu toți obțin triumful pentru care luptă. Ceea ce face diferența între ei este metoda pe care o folosesc, nu scopul pe care îl urmăresc. Din această cauză este atât de important timpul pe care îl alocăm planificării. Dacă ai abilitatea de a te descurca improvizând și bazându-te pe intuiție, cu atât mai bine, însă nu este suficient. Ai nevoie de un plan!

Nu am încetat să ne mai jucăm pentru că am îmbătrânit; am îmbătrânit pentru că am încetat să ne mai jucăm.

De ce lumea se grăbește să crească, în loc să se grăbească să se maturizeze? Fizicul, într-adevăr, te poate ajuta să pari mai bătrân, dar gândirea, vorbele, comportamentul tău rămân neglijate, urmând să te dea de gol. Nu fizicul este cel care îți oferă sentimente, nu prin el trăiești emoții, nu cu el simți vibrații, el doar te ajută să primești atenție. Tu nu ești un corp, și nu ai un suflet. Tu ești un suflet, care trăiește într-un anumit corp. Trebuie să prezinți recunoștință față de corpul pe care-l locuiești, de aceea este important să îngrijești de el, să îl îmbraci adecvat, să îl ții curat, sănătos și întreg. Dar nu-l lăsa să devină o prioritate. Sufletul, ființa ta este cea care are nevoie de tine mai mult decât orice. Prin ea trăiești realul. Iar realul nu este ceea ce vezi, ceea ce miroși ori ceea ce auzi; realul este ceea ce simți. Tot ce se găsește în mediul înconjurător sunt doar simple impresii, pe care tu le percepi cu ajutorul simțurilor și astfel ajung la tine.

Oamenii doresc să se schimbe, însă rămân să se schimbe doar de haine.

Lumea are nevoie de o fundație rezistentă de oameni, de stâlpi puternici, de indivizi pe care să se bazeze. Tu ai nevoie de o persoană de încredere, loială, ambițioasă; o luptătoare. Fii tu persoana de care ai nevoie, fii persoana de care lumea să aibă nevoie! Există mult prea mulți oameni care judecă, care critică, care se ascund în spatele insultelor și a minciunilor. Lumea caută încurajatori, curajoși, susținători. Din nefericire, nu lipsesc oameni care arată spre nicăieri, ci care găsesc soluții și te ghidează spre o direcție.

În această lume dusă la extreme, provocarea voastră este să vă găsiți echilibrul.

Sunteți doi oameni care pășesc unul în dreptul altuia, nicidecum unul în fața altuia. Fiți siguri că persoana de lângă voi simte că este importantă, înțeleasă și iubită; hrăniți continuu acest sentiment cu atenție, apreciere, recunoștință și respect.

Libertatea noastră este una imaginară

Ești inconștient, deoarece nici nu realizezi cât de mult depinde viața ta de cei din jur, și fără să vrei, acorzi mai multă importanță părerilor lor decât propriilor tale dorințe. De ce trebuie să le oferi putere asupra ta? De ce complimentele din partea altcuiva te pot face să te simți atât de frumos și de sigur pe tine, iar criticile îți pot lua buna dispoziție și încrederea în propria persoană? De ce regulile lor trebuie să fie și regulile tale? De ce opiniile altcuiva ar trebui să ți-o influențeze pe a ta? De ce gândirea sau faptele tale sunt incorecte în comparație cu ale altora? Poate un răspuns pentru aceste întrebări ar fi că ești lipsit de libertate. Deciziile tale sunt condiționate de părerile altor oameni, fiindcă îți pasă de imaginea ta, de ceea ce vorbește lumea despre tine.

Prin cuvinte poţi dărui orice, singura condiţie este aceea de a fi sincere.

Cuvintele sunt extrem de puternice. Ele pot deveni o armă periculoasă, dar şi un pansament cu efect calmant; totul depinde de modul în care sunt rostite şi tonul pe care îl foloseşti.

În seara aceasta ridică paharul pentru tine!

Meriţi aplauze şi mulţumiri din plin pentru încă un an în care ai rămas în picioare. Ai continuat să mergi înainte, indiferent de circumstanţe, ai luptat şi ai îndurat, ai luat decizii din care, fie te-ai îmbogăţit, fie ai învăţat, dar care te-au adus în punctul în care eşti acum.