Dacă vrei să îți faci dușmani, atunci schimbă ceva.

Înainte să pornești la drum, este necesar să știi că nu orice schimbare garantează succes, însă în lipsa schimbării nu are cum să apară vreun progres. Oferă-ți timp. Ai răbdare. Toate lucrurile sunt dificile înainte să devină ușoare. Multiplică-ți potențialul amintindu-ți de victoriile anterioare; câștigurile alimentează încrederea în potențialul tău și îți conferă un avânt emoțional pentru implementarea schimbării.

Anunțuri

DIFERENȚA? Metoda, nu scopul

Ca-n orice joc, scopul tău ar fi acela de a câștiga, nu-i așa? La fel își doresc și ceilalti jucători, astfel ce anume vă diferențiază? Scopul? Nu. Pașii pe care îi urmați, cu alte cuvinte, metoda pe care o folosiți pentru a deveni victorioși. Acest lucru se aplică și în viață. Am spune că oamenii sunt identici, deoarece cu toții își doresc aceleași lucruri. Fiecare om aspiră la fericire, visează la succes, are nevoie de sănătate, de siguranță și de cineva care să îl înțeleagă, să îi ofere iubire. Cu toate acestea, nu toți reușesc să găsească ceea ce caută. Nu toți obțin triumful pentru care luptă. Ceea ce face diferența între ei este metoda pe care o folosesc, nu scopul pe care îl urmăresc. Din această cauză este atât de important timpul pe care îl alocăm planificării. Dacă ai abilitatea de a te descurca improvizând și bazându-te pe intuiție, cu atât mai bine, însă nu este suficient. Ai nevoie de un plan!

Nu am încetat să ne mai jucăm pentru că am îmbătrânit; am îmbătrânit pentru că am încetat să ne mai jucăm.

De ce lumea se grăbește să crească, în loc să se grăbească să se maturizeze? Fizicul, într-adevăr, te poate ajuta să pari mai bătrân, dar gândirea, vorbele, comportamentul tău rămân neglijate, urmând să te dea de gol. Nu fizicul este cel care îți oferă sentimente, nu prin el trăiești emoții, nu cu el simți vibrații, el doar te ajută să primești atenție. Tu nu ești un corp, și nu ai un suflet. Tu ești un suflet, care trăiește într-un anumit corp. Trebuie să prezinți recunoștință față de corpul pe care-l locuiești, de aceea este important să îngrijești de el, să îl îmbraci adecvat, să îl ții curat, sănătos și întreg. Dar nu-l lăsa să devină o prioritate. Sufletul, ființa ta este cea care are nevoie de tine mai mult decât orice. Prin ea trăiești realul. Iar realul nu este ceea ce vezi, ceea ce miroși ori ceea ce auzi; realul este ceea ce simți. Tot ce se găsește în mediul înconjurător sunt doar simple impresii, pe care tu le percepi cu ajutorul simțurilor și astfel ajung la tine.

Oamenii doresc să se schimbe, însă rămân să se schimbe doar de haine.

Lumea are nevoie de o fundație rezistentă de oameni, de stâlpi puternici, de indivizi pe care să se bazeze. Tu ai nevoie de o persoană de încredere, loială, ambițioasă; o luptătoare. Fii tu persoana de care ai nevoie, fii persoana de care lumea să aibă nevoie! Există mult prea mulți oameni care judecă, care critică, care se ascund în spatele insultelor și a minciunilor. Lumea caută încurajatori, curajoși, susținători. Din nefericire, nu lipsesc oameni care arată spre nicăieri, ci care găsesc soluții și te ghidează spre o direcție.

În această lume dusă la extreme, provocarea voastră este să vă găsiți echilibrul.

Sunteți doi oameni care pășesc unul în dreptul altuia, nicidecum unul în fața altuia. Fiți siguri că persoana de lângă voi simte că este importantă, înțeleasă și iubită; hrăniți continuu acest sentiment cu atenție, apreciere, recunoștință și respect.

Libertatea noastră este una imaginară

Ești inconștient, deoarece nici nu realizezi cât de mult depinde viața ta de cei din jur, și fără să vrei, acorzi mai multă importanță părerilor lor decât propriilor tale dorințe. De ce trebuie să le oferi putere asupra ta? De ce complimentele din partea altcuiva te pot face să te simți atât de frumos și de sigur pe tine, iar criticile îți pot lua buna dispoziție și încrederea în propria persoană? De ce regulile lor trebuie să fie și regulile tale? De ce opiniile altcuiva ar trebui să ți-o influențeze pe a ta? De ce gândirea sau faptele tale sunt incorecte în comparație cu ale altora? Poate un răspuns pentru aceste întrebări ar fi că ești lipsit de libertate. Deciziile tale sunt condiționate de părerile altor oameni, fiindcă îți pasă de imaginea ta, de ceea ce vorbește lumea despre tine.

Prin cuvinte poţi dărui orice, singura condiţie este aceea de a fi sincere.

Cuvintele sunt extrem de puternice. Ele pot deveni o armă periculoasă, dar şi un pansament cu efect calmant; totul depinde de modul în care sunt rostite şi tonul pe care îl foloseşti.

În seara aceasta ridică paharul pentru tine!

Meriţi aplauze şi mulţumiri din plin pentru încă un an în care ai rămas în picioare. Ai continuat să mergi înainte, indiferent de circumstanţe, ai luptat şi ai îndurat, ai luat decizii din care, fie te-ai îmbogăţit, fie ai învăţat, dar care te-au adus în punctul în care eşti acum.

Oamenii au fost învăţaţi să gândească, însă nu şi cum să îşi disciplineze gândurile.

Orice problemă se naşte, subzistă şi dispare. Dizolvarea ei va fi reuşită doar în momentul în care vei înceta să o mai întreţii cu gânduri negative. Păcat că oamenii deviază de la principal şi tind spre inutil. Odată ce imaginile provocate de dubii, frică şi nesiguranţă ajung să îţi invadeze mintea, apare confuzia şi lipsa de încredere în tine şi în cei din jur. Astfel se produce îngrijorarea, din care se naşte suferinţa.

Promisiune faţă de propria persoană

De acum, promite-ţi că nu te vei lăsa influenţat de părerile oamenilor, că îţi vei clarifica visul şi nu vei lăsa pe nimeni să îţi ia speranţele. Promite-ţi că vei avea mai multă încredere în tine, că vei lupta cu putere şi nu vei renunţa la visurile tale, oricât de imposibile ar părea. Promite-ţi că vei pleca de lângă persoanele care îţi intoxică viaţa, nu din egoism, dar din necesitate, altfel rişti să preiei acea gândire negativă cu care poluează universul. Promite-ţi că îi vei ajuta pe cei care vor fi la fel de confuzi, precum eşti tu acum şi îi vei împiedica să facă greşelile pe care le-ai făcut tu. Promite-ţi că vei îndemna oamenii să devină o variantă mai bună a lor şi promite-ţi că vei reuşi!