DIFERENȚA? Metoda, nu scopul

6a809ac4ce8bc39d0b7173ba823e7aef

Ca-n orice joc, scopul tău ar fi acela de a câștiga, nu-i așa?
La fel își doresc și ceilalti jucători, astfel ce anume vă diferențiază? Scopul? Nu. Pașii pe care îi urmați, cu alte cuvinte, metoda pe care o folosiți pentru a deveni victorioși.

Acest lucru se aplică și în viață. Am spune că oamenii sunt identici, deoarece cu toții își doresc aceleași lucruri. Fiecare om aspiră la fericire, visează la succes, are nevoie de sănătate, de siguranță și de cineva care să îl înțeleagă, să îi ofere iubire. Cu toate acestea, nu toți reușesc să găsească ceea ce caută. Nu toți obțin triumful pentru care luptă.
Ceea ce face diferența între ei este metoda pe care o folosesc, nu scopul pe care îl urmăresc. Din această cauză este atât de important timpul pe care îl alocăm planificării. Dacă ai abilitatea de a te descurca improvizând și bazându-te pe intuiție, cu atât mai bine, însă nu este suficient. Ai nevoie de un plan!

Dacă faci parte din acea categorie de oameni care se lasă în mâna sorții, dar tot se plânge și este nemulțumită de viața sa, nu crezi că e timpul să încerci să-ți schimbi soarta? Nu sună tentant să lucrezi la propriul tău destin și să îți construiești singur drumul către fericire? Pare greu?
Nu pare, fii sigur că este foarte greu, dar nu imposibil!
Ai nevoie în primul rând, de voință și de încredere în tine. Pe urmă, trebuie să îți definești țelurile, să fii sigur de ele și să devină motivația zilnică pentru care merită să sari dimineața afară din pat cu o oră mai devreme. Apoi urmează partea grea, care implică creativitate și sacrificiu: metoda pe care o alegi să o aplici. Este important să te gândești la mai multe metode, fiindcă e foarte posibil să nu reușești din prima încercare.
Viața este imprevizibilă și nu poți fi pregătit pentru orice, însă trebuie să te aștepti la orice. Surprizele sunt numeroase, mai ales cele neplăcute. Ai nevoie de curaj să ieși din zona ta de confort, să te pui față în față cu lucruri necunoscute și să alegi calea optimă, nu cea ușoară. Îndrăznește să riști, altfel nu ai cum să câștigi!

Chiar dacă încerci să furi metoda altcuiva, la tine nu va funcționa la fel. Este vorba de diferențele de perspective pe care le aveți asupra vieții, despe ce înseamnă pentru voi cu adevărat succes, fericire, valoare și motivul pentru care le doriți. Poți să te inspiri, să primești sfaturi și să te străduiești să înaintezi, dar nu făcând un pas inainte și doi înapoi. Progresul se va transforma într-o încredere mai rezistentă și într-o ambiție mai aprigă. Orice victorie, oricât de mică ar fi ea, reprezintă un mare succes!

Reclame

5 răspunsuri la „DIFERENȚA? Metoda, nu scopul”

    1. Intenția mea era să evidențiez faptul că la un anumit scop poți ajunge prin diferite metode. Tindeam și spre ideea că doi oameni pot avea același scop, dar metode total opuse (unul alegând calea cinstită, iar celălalt calea ilegală, și poate mai simplă pentru el)

      Apreciat de 1 persoană

    1. Adevărat, foarte adevărat! Mă bucur că cineva a subliniat și acest lucru. Experiențele, deciziile, gândurile, sentimentele, acțiunile, chiar și oamenii din perioada călătoriei noastre vor contribui la dezvoltarea personală. Și încă ceva de adăugat: nu ceea ce obținem contează cu adevărat, ci ceea ce hotărâm să facem cu acel ceva!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s