În această lume dusă la extreme, provocarea voastră este să vă găsiți echilibrul.

19665456_329316570839566_8044344338060156631_n

Este în regulă să fiți diferiți; și este necesar să acceptați, să respectați și să vă obișnuiți cu diferențele dintre voi. Dacă ați ajuns împreună, înseamnă că aveți și lucruri în comun, ceea ce reflectă compatibilitatea dintre voi. Însă nu renunțați. Omul e plin de greșeli, de obiceiuri proaste, de atitudini eronate, de comportamente defectuoase, de gânduri incorecte. Înainte să reproșați, amintiți-vă mereu că nici voi nu sunteți lipsiți de defecte. Nu fiți critici, fiți mai bine susținători, încurajatori sau motivatori. De aceștia este nevoie într-o relație sănătoasă și de lungă durată. Prea bine se știe că este nevoie de comunicare masivă și matură, în special atunci când apar probleme de rezolvat. Vorbesc despre acea comunicare serioasă, profundă, în care amândoi doresc să se ajungă la un final frumos și favorabil, fără să se transforme într-o ceartă în care cuvintele iau forma unor cuțite care lasă răni și provoacă și mai mult rău decât era înainte.

Cunoașteți-vă temerile și lăsăți persoana de lângă voi să vi le alunge. Deschideți-vă față de ea și fiți corecți de la început. Sinceritatea va fi cea care va lăsa în urma ei o încredere deplină. Permiteți celuilalt să vă ajute, nu îl excludeți doar fiindcă după părerea voastră vă descurcați și fără el sau pentru că ceva vă șoptește că știți mai bine decât el. Împreună sunteți mai puternici și împreună puteți trece chiar și peste imposibil. Oferiți-vă înțelegere și răbdare reciprocă. Fiți prieteni, înainte de orice și nu vă așteptați să vi se ghicească gândurile. Simțiți-vă liberi să vă exprimați punctele de vedere și să recunoașteți dacă celălalt are dreptate. Sunteți doi oameni care pășesc unul în dreptul altuia, nicidecum unul în fața altuia.
Completați-vă lipsurile aducând idei, soluții și teorii pentru a-l ajuta pe celălalt să se descurce în caz că s-a împotmolit. Fiți siguri că persoana de lângă voi simte că este importantă, înțeleasă și iubită; hrăniți continuu acest sentiment cu atenție, apreciere, recunoștință și respect.
Aduceți persoana iubită în zona voastră de frumusețe, arătați-i viziunea voastră despre viață și lăsați-o câteva clipe să vadă atât lumea, cât și pe ea prin ochii voștri. Descrieți-i trăsăturile sale așa cum le vedeți voi, conturându-i calitățile și explicându-i ce minunate valori se ascund în interiorul său. Pătrundeți adânc în sufletul său, explorând cămăruțele existente, neforțând ușile grele ale trecutului, ci deschizând altele noi, decorate cu aroma iubirii și parfumul naturii. 

6 răspunsuri la „În această lume dusă la extreme, provocarea voastră este să vă găsiți echilibrul.”

  1. Interesant articol, sunt de acord cu ce scrie autoarea! In general este greu sa avem curajul de a vedea ca poate ceva nu merge, sa facem niste schimbari radicale si sa acordam o sansa Noului. Pentru a reusi sa facem lucrurile mentionate in articol, este ideal sa avem si persoana potrivita langa…in acest fel, relatia/prietenia/dragostea evolueaza precum anotimpurile, intr-un ritm natural, fara eforturi sau sacrificii.
    Cautarea si pastrarea credintei de a gasi acea persoana sunt mai dificile, insa pentru omul care stie ca va gasi ceea ce cauta, reprezinta doar un drum al cunoasterii, cu un final mereu fericit. Va doresc tuturor sa gasiti acea persoana, vorbindu-va din perspectiva unei persoane fericite care a gasit-o. 🙂

    Apreciază

    1. Mă bucur mult pentru dumneavoastră! Mulțumim pentru dorință și sper ca cei care deja sunt pe această cale a căutării și păstrării să fie puternici și să învingă toate forțele exterioare care încearcă să le facă viața mai grea. Persoana potrivită este un pansament de neînlocuit, un leac adevărat fără de care nu ne putem simți împliniți. Odată ce ai găsit-o, ți-ai găsit liniștea, forța, dar și slăbiciunea!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s