Libertatea noastră este una imaginară

Suntem cu toții în căutarea fericirii, nu-i așa? Dar cum ai putea spune că ești cu adevărat fericit, dacă nu ești liber?

Trăiești într-o lume democratică. Iei decizii cu privire la viitorul tău. Faci selecție și alegeri după anumite criterii subiective. Totul pare să fie sub control, însă este o înșelăciune. Simplul fapt că depinzi de alții te face prizonier. Ești inconștient, deoarece nici nu realizezi cât de mult depinde viața ta de cei din jur, și fără să vrei, acorzi mai multă importanță părerilor lor decât propriilor tale dorințe. De ce trebuie să le oferi putere asupra ta? De ce complimentele altcuiva te pot face să te simți atât de frumos și de sigur pe tine, iar criticile îți pot lua buna dispoziție și încrederea în propria persoană? De ce regulile lor trebuie să fie și regulile tale? De ce opiniile altcuiva ar trebui să ți-o influențeze pe a ta? De ce gândirea sau faptele tale sunt incorecte în comparație cu ale altora? Poate un răspuns pentru aceste întrebări ar fi că ești lipsit de libertate. Deciziile tale sunt condiționate de părerile altor oameni, fiindcă îți pasă de imaginea ta, de ceea ce vorbește lumea despre tine.
Nici mutându-te și plecând departe nu ai rezolva aceste probleme. Cum poți veni în ajutorul tău este să trăiești cât mai ascuns, fără să dai explicații, fără să fii interesat de ce cred alții, ci făcând exact ceea ce simți că e mai bine pentru tine și pentru pacea ta interioară.

Fă mai mult din lucrurile care te fac fericit!

Câștigă aprecierea celorlalți, dar nu este necesar să le câștigi și aprobarea! Unii oameni, cu o gândire mai îngustă nu vor înțelege pașii planurilor tale; ei vor fi cei care nu vor avea încredere în tine și te vor sfătui să nu riști; să alegi stabilitatea și siguranța. Însă vor exista oameni care te vor susține de la începutul începuturilor și te vor încuraja, născând curaj și ambiție în interiorul tău. Stabilitatea și siguranța despre care vorbeau cei de dinainte și pe care ei nu ar fi fost în măsură să ți le ofere, le vei găsi la acești oameni încurajatori, ale căror sprijin și înțelegere vor fi mai de preț decât metalele prețioase.

14650226_1800729600211069_6728216778211146481_n

Ceea ce trebuie să reții este că tu trăiești pentru tine, nu pentru alții! Eliberându-te de părerile celorlalți vei fi cu doi pași mai aproape de fericirea autentică. Din momentul în care ceea ce crezi tu are o valoare mai mare decât ceea ce cred alții, poți spune că ai întâlnit libertatea.
Însă, din păcate, oamenii din ziua de azi au nevoie de o ”validare” a valorii lor, iar fără aprecierea celorlalți se simt slabi și inutili.

Fii tu excepția, nu lăsa lumea să îți controleze viața!

4 răspunsuri la „Libertatea noastră este una imaginară”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s