Prin cuvinte poţi dărui orice, singura condiţie este aceea de a fi sincere.

Oamenii simt nevoia de a dărui şi se aşteaptă să fie răsplătiţi într-un fel sau altul.

Este trist că majoritatea persoanelor se gândeşte la cadouri, la lucruri materiale, considerând că aceasta este calea prin care vor face sufletul celuilalt fericit. Astfel de cadouri precis demonstrează atenţia, grija, interesul, aprecierea şi iubirea faţă de omul îndrăgit, însă nu sunt cele mai esenţiale lucruri pe care le putem dărui.
Cuvintele. Cuvintele sunt extrem de puternice. Ele pot deveni o armă periculoasă, dar şi un pansament cu efect calmant; totul depinde de modul în care sunt rostite şi tonul pe care îl foloseşti. Prin cuvinte poţi dărui orice, singura condiţie este aceea de a fi sincere. O încurajare, un sfat, o liniştire, o consolare, o mulţumire sau o motivare nu îţi spune mai multe, decât un simplu obiect cumpărat? Cât de mult poţi aprecia un oarecare cadou de la persoanele false, care îţi vorbesc urât, care te jignesc, care sunt alături de tine doar din obligaţie sau din interes, care practică compararea personalităţii tale cu a altora sau care se comportă cu tine într-un mod în care nu ai merita? Nu se prea poate, nu-i aşa?!

De aici reiese faptul că lucrurile cu adevărat importante pe care le putem dărui se află în interiorul nostru. Însă un om gol pe dinăuntru ce îţi poate oferi sau într-un caz mai rău, unul care prezintă doar amărăciune, nemulţumire sau aroganţă.. ce are să îţi dăruiască?!
Oamenii au nevoie de valori, de comori pe care să le deţină în interiorul lor. Cu cât sunt mai bogaţi moral, mintal, psihic, sentimental şi spiritual, cu atât au mai mult de oferit. Este necesar să reţii că ceea ce eşti în interior, eşti şi în exterior. Un om bun, umil, modest, sincer şi plin de căldură va avea mereu buzunarul plin de zâmbete, vorbe frumoase, saluturi vesele, ajutor, sprijin, sfaturi şi înţelegere, el niciodată nu te va judeca, nu te va privi de sus şi nici nu te va face să te simţi inferior. Ţinteşte spre dăruirea din care omul căruia îi oferi darul respectiv să înveţe ceva, să îl ajute şi să îi fie util în prezent şi în viitor, făcându-l să se simtă special şi important.

Îmbogăţeşte-te pe aceste planuri şi vei reuşi să aduci multă fericire oamenilor din jurul tău!
Acordând puţină atenţie acestora, vei realiza că nu este doar înspre beneficiul lor, căci şi în al tău, evoluând treptat.
d547eaec3cbd69debbd3493675a7ffc0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s