Promisiune faţă de propria persoană

 

Am realizat că nu contează cât de bun încerci să fii, oamenii vor avea alte aşteptări de la tine. Oricât ai munci, oricât ai sacrifica, oricât ai îndura, niciodată nu vei fi suficient de bun, niciodată nu vei mulţumi lumea cu felul tău de a fi, nici cu vorbe, dar nici cu fapte. Poate crezi că eşti pe calea cea bună, însă se trezeşte cineva şi îţi întoarce toate gândurile, naşte nesiguranţă şi confuzie în tine şi îţi distruge încrederea de sine. Devii suspicios cu privire la viitorul tău, la deciziile luate şi te intrebi dacă într-adevăr poţi face faţă greutăţilor pe care le vei întâmpina. Răspunsul este nu; nu ştii, deoarece nimic nu e sigur în această lume. În orice clipă, viaţa te poate surprinde, fie plăcut ori fie neplăcut. Cumva, în această curiozitate de a afla ce îţi aduce ziua de mâine stă întregul mister, căci e posibil să nu mai aibă nimic de oferit, că poate, ziua de mâine să nici nu mai vină.

Tot ce ştiu, este că trebuie să ai răbdare; răbdare şi credinţă. E permis să speri că n-ai muncit degeaba până acum, că menirea ta este încă în desfăşurare şi trebuie să îţi duci rolul până la final şi să te bucuri de reuşitele tale. Trebuie să înveţi să nu te laşi doborât de neîncrederea celorlalţi, ci fiecare descurajare să îţi hrănească propria ta încredere. Probabil ai vrea să te privească într-o zi şi să regrete tot ceea ce ţi-au făcut în trecut, însă astfel poate le-ai cauza rău, iar tu nu eşti aşa . Nu trebuie să le demonstrezi absolut nimic, tot ce ar trebui să îţi doreşti este să îţi demonstrezi ţie , că în ciuda tuturor descurajărilor, ai reuşit să faci ceea ce ţi-ai propus.

De acum, promite-ţi că nu te vei lăsa influenţat de părerile oamenilor, că îţi vei clarifica visul şi nu vei lăsa pe nimeni să îţi ia speranţele. Promite-ţi că vei avea mai multă încredere în tine, că vei lupta cu putere şi nu vei renunţa la visurile tale, oricât de imposibile ar părea. Promite-ţi că vei pleca de lângă persoanele care îţi intoxică viaţa, nu din egoism, dar din necesitate, altfel rişti să preiei acea gândire negativă cu care poluează universul. Promite-ţi că îi vei ajuta pe cei care vor fi la fel de confuzi, precum eşti tu acum şi îi vei împiedica să facă greşelile pe care le-ai făcut tu. Promite-ţi că vei îndemna oamenii să devină o variantă mai bună a lor şi promite-ţi că vei reuşi!

8ff01358d7f26bcb67d0ffd58aba5651

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s