Cum ar fi omul fără sentimente? Dar fără resentimente?

Eşti un suflet, ca oricare altul. Nu te condamna pentru lacrimile tale, pentru trăirile şi pentru dorinţele pe care le ai. Nu te condamna pentru lucrurile care au rămas neterminate, pentru vorbele care au rămas nespune sau pentru oamenii pe care i-ai lăsat sa plece de lângă tine. Nu te condamna pentru dezamăgirile provocate de tine sau pentru durerea lăsată în urma ta, nici pentru micile suflete rătăcitoare pe care nu ai apucat să le salvezi. Nu toţi oamenii pot fi salvaţi, nu uita asta!
De ce trebuie să depinzi de sentimente? De ce nu îţi ajunge raţiunea?
Trebuie să te familiarizezi cu ideea că tu nu ai un suflet, ci eşti un suflet. Eşti prezent la poarta ta şi alegi ce fel de sentimente laşi înăuntru. Astfel decizi de cine vei fi controlat; de cele pozitive ori de cele negative. Raţiunea îţi este dată pentru a fi folosită în acele momente în care ai nevoie, însă adevărata intuiţie vine din adâncul inimii. Sunt acele vibraţii care-ţi spun încotro să te îndrepţi, ce să alegi, cum să începi, dar niciodată nu îţi vor dezvălui finalul, ci te vor lăsa să-l descoperi singur.
Eşti liber să alegi pentru tine. Nu trebuie să devii o victimă a acestei vieţi, nici ceea ce te face sau ceea ce îţi cere lumea să devii, ci devino acel cineva pe care l-ai alege în fiecare viaţă, devino cineva de care să fii mândru, cineva care are sentimente, dar care ştie să fie şi raţional. Acceptă-ţi trecutul şi învaţă să trăieşti fără el. Nu te focusa asupra greşelilor pe care le-ai făcut intenţionat ori neintenţionat, ci adună-ţi concentrarea în puterea de a le îndrepta. Ai nevoie de conştiinţă. Este una dintre cele mai umane calităţi. Se întâmplă ca o consecinţă a faptelor tale să ducă la îngreunarea vieţii altuia şi e posibil ca tu să nici nu şti cât de mult rău i-ai provocat, însă nu gravitatea problemei, ci lipsa remuşcării duce la inumanitate.
Nu-ţi dori să te goleşti de sentimente, nu-ţi dori să fii indiferent. Mai bine să te doară toate, decât să nu mai simţi nimic. Durerea e o garanţie, lipsa ei duce la renunţare, la nepăsare, la goliciune. Mulţi oameni resping sentimentele, considerându-le dăunătoare vieţii, fără să realizeze că ele ne oferă oportunitatea de a gusta mai adânc din trăirile noastre.
Sentimentele sunt parte din tine. Dă-le ocazia să îţi arate frumosul şi împrieteneşte-te cu ele. Cooperaţi şi exploraţi împreună, experimentând noi emoţii, noi sentimente minunate. Nu sentimentele sunt cele care îţi fac rău, ci oamenii. Dacă vrei să fii fericit şi să te încarci cu energii pozitive, alege prezenţa unor oameni pozitivi şi plini de recunoştinţă!

b1df2c1d5635cb04f0ea6f69c5b6c182

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s