Sfaturi de fiecare zi

2a7d0e1873bfd46a8962a0014c36c28d

Zâmbește! Privește în jurul tău, observă frumusețea ce te înconjoară, atât în natură sau în locuri amenajate, cât și în oamenii de alături.

Bucură-te! Mulțumește pentru tot ceea ce ai și oferă cu drag!

Iartă! Iartă-i pe cei care ți-au greșit și pe cei care continuă a-ți face rău, iartă-i, e singura modalitate de a demonstra diferența dintre voi! Bunătatea e cheia!

Apreciază! Prețuiește oamenii din viața ta și păstrează-i doar pe cei care merită; cei care doar îți deteriorează starea, nu merită efortul!

Visează! Îndrăznește să privești lung în lume și să îți dorești să ajungi departe! Fii propria ta motivație, ce mai aștepți?!

Învață! Asta nu e o rușine, așa cum consideră unii! Întreaga noastră viață e făcută pentru a învăța. Stai liniștit, niciodată nu vei fi prea deștept!

Roagă! Nu ești și nu vei fi deloc în măsură să dai ordine! Dacă îți folosești cu căldură cuvintele, vei avea mult de crescut în ochii celorlalți! În plus, îți câștigi mult mai ușor respectul și încrederea oamenilor astfel!

Împacă-te.. cu tine, cu lumea, cu viața! Fii împăcat mereu și cere-ți iertarea când greșești. S-ar putea ca oamenii să nu îți accepte scuzele, însă asta deja ține de sentimentele lor, nu de ale tale! Dacă îți pare rău sincer, vei fi iertat; contează ca tu să te ierți pe tine și să înveți din greșeli.

Iubește! Însă nu prea repede. Fii răbdător, cunoaște, înțelege, alege și prețuiește! Trebuie să ai grijă pe cine lași să îți ocupe inima. Nu o transforma într-un hotel ori într-o casă de vacanță. Fii pretențios pe această latură. Transformă-ți inima în cel mai bun lăcaș. Amenajeaz-o cu tandrețe, fiind atent la toate detaliile, oferă-i culoare, transmite-i putere, adună-i forța iubitoare, după care dă-i viață. Găzduiește plăcut și oferă-i tot ce ai mai bun!

Trăiește! Nu lăsa ca viața să se scurgă ca o clepsidră pe lângă tine, intră în joc și strecoară-te prin toate colțurile, fie ele bune sau rele, doar așa te vei dezvolta; doar așa vei deveni mai puternic!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s